Pyhäjoen kunta julkaisi matkailusivuston. Pyhäjokislähtöinen Heini Kittilä pääsi sivustoprojektin myötä päivittämään muistonsa ja luomaan uusia.

Pyhäjoki on avannut uuden ikkunan, sillä kunta julkaisi 22. syyskuuta matkailijoille suunnatun Visit Pyhäjoki -sivuston. Erityisesti mobiililaitteille suunniteltu sivusto avaa matkailijoille näkymän, jota projektista vastaava pyhäjokislähtöinen kuvataiteilija Heini Kittilä on katsellut lapsuudestaan saakka.

Raahelaistuneelle Kittilälle paluu lapsuuden maisemiin on ollut nostalgista. Projektikoordinaattorin tehtävä on vienyt Kittilän valokuvaamaan hänelle tärkeitä paikkoja sekä nostanut esiin lapsuuden ja nuoruuden muistoja.

Lukuisten luonnonkauniiden kohteiden joukosta Kittilä nostaa esiin kolme hänelle tärkeää paikkaa, jotka ovat Koskipuisto, Kielosaaren luontopolku ja Pyhäluodon ranta.

– Koskipuisto oli minulle lapsena leikki- ja seikkailupaikka. Puisto sijaitsee lähellä lapsuuden kotiani, joten vietin kosken ja purojen äärellä paljon aikaa. Tuohon aikaan Koskipuisto oli luonnontilassa.

– Kielosaaressa kävin kavereiden kanssa. Lapsuudessani Kielosaaressa ei ollut vielä luontopolkua, johon olen nyt ihastunut. Jokiluonnon vehreä kasvillisuus on mielestäni hurmaavaa.

– Pyhäluodon rannalla ovat syntyneet lapsuuteni parhaat muistot, sillä kävin rannalla vanhempieni kanssa. Muistoni liittyvät yhteisiin piknikkeihin ja meressä uimiseen.

Visit Pyhäjoki- sivuston löydät osoitteesta www.visitpyhajoki.fi.