Oulussa sijaitseva tiedekeskus Tietomaa juhlii tänä vuonna 30-vuotista historiaansa. Juhlavuoden kunniaksi Fennovoima tuo tiloihin ydinvoimavisan.

Tiede, tekniikka ja ydinvoima yhdistyvät toukokuussa Oulun Tietomaassa. Tietomaan 30-vuotisjuhlanäyttelyn kunniaksi Fennovoima esittelee osastollaan ydinvoimaa energiamuotona. Näyttelyn kävijät voivat testata tietoutensa ydinvoimavisassa.

– Tiede ja tekniikka ovat oleellinen osa ydinvoima-alaa, joten tiedekeskuksen juhlanäyttely sopii luontevasti myös ydinvoiman esittelyyn, kertoo Fennovoiman alueviestintäpäällikkö Heli Haikola yhteistyön taustasta.

Tietomaan juhlanäyttelyä koordinoivan näyttelyvastaava Jukka Pitkäsen mielestä Fennovoima täydentää luontevasti tiedekeskusta. Maallikolle hän arvelee ydinvoiman olevan aiheena vaikea hahmotettava, mutta näyttelyn keinoin hyvä popularisoitava.

Näyttely tarjoaa tietoa ja kokemuksia myös Fennovoimalle. Kokemuksia hyödynnetään yhtiön tulevan vierailukeskuksen suunnittelussa. Vierailukeskus sijoittuu Pyhäjoen keskustaan rakennettavaan Pyhäjoki-taloon.

Näyttelyn esineitä ja rakenteita viimeisteltiin ja valmistettiin näyttelytilan naapurissa sijaitsevassa pajassa huhtikuussa.

Pelillisyys houkuttelee kävijöitä

Pitkänen kertoo Parasta aikaa -näyttelyn olevan yhdistelmä, jossa on palasia sekä aiemmista suosikkinäyttelyistä että täysin uusia elementtejä.

Lisäksi näyttelyssä on toiminallisuutta ja aineistoa Tiedekeskus Heurekasta. Uutta on myös näyttelytilan ilme, johon tuodaan ripaus sarjakuvamaisuutta.

Toiminnallisille Puuha-Peteille ja -Petroille Pitkänen lupaa muun muassa uudelleen lämmitetyn mäkisimulaattorin ja uudentyyppisen frisbeegolfin. Näyttelyn laajana kokonaisuutena on myös ”Värkkäämö”, jossa tieteentekijät voivat rakentaa esimerkiksi rata-auton.

Parasta aikaa -näyttely avataan Oulun Tietomaassa 22.5.2018. Kävijät voivat testata omaa ydinvoimatietämystään Fennovoiman esittelypisteessä, johon tuodaan tutustuttavaksi yrityksen verkkosivuilta tuttu ydinvoimavisa.