Vantaan Energian vähemmistöomistaja, Helsingin kaupunki, päätti keskiviikkona aloittaa toimet energiayhtiön irrottamiseksi Fennovoiman ydinvoimahankkeesta.

- Ei kannata mennä asioiden edelle. Vantaan Energian pääomistaja, Vantaan kaupunki, on osoittanut vahvaa sitoutumista Fennovoiman hankkeeseen. Tärkeää on myös ymmärtää, että Vantaan Energia on jo tehnyt sitovan investointipäätöksen. Mediassa on verrattu Vantaata hankkeesta irrottautuneeseen Keskoon. Tällä vertaukselle ei ole pohjaa. Kesko oli oma tapauksensa, kaikki muut Voimaosakeyhtiön omistajat ovat sitoutuneet hankkeeseen osakassopimuksella. Jos joku nykyisistä omistajista siis päättäisi irtautua hankkeesta, niin sen tulee ensin löytää osakkeilleen vakavarainen ostaja, toteaa Jussi Lehto, Fennovoiman pääomistaja Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja.

Fennovoiman omistavat Voimaosakeyhtiö SF Oy (66%) ja RAOS Voima Oy (34%). Vantaan Energia on Voimaosakeyhtiö SF:n osakas. Yhtiön osakkaisiin kuuluu yli 60 suomalaista yritystä. Katso lista osakkaista täältä.

Lue myös: Jussi Lehto uskoo, että Suomessa kannattaa tuottaa päästötöntä sähköä myös tulevaisuudessa