Fennolaiset

Fennolaiset

Ristikon ratkaisu

Fennosen lehden numeron 2/2020 lopussa julkaistiin ristikko. Täältä löydät ristikon ratkaisun.

Fennolaiset

Fennovoima lahjoittaa hyvää joulumieltä

Fennovoima osallistuu vuosittain erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Lahjoitamme joulukorttirahamme nyt neljättä kertaa Hyvä Joulumieli -keräykseen.

Fennolaiset

Säteily on luonnollista

Työskentelen radiokemistinä Fennovoimassa Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen säteilyturvallisuudesta ja radioaktiivisen jätteen käsittelystä vastaavassa yksikössä.

Fennolaiset

Hankinta ennakoi Hanhikivi 1 -hankkeen tarpeita

Hankintaosasto auttaa varmistamaan, että Fennovoimalla on kaikki tarvittava. Lähivuosina hankinnan merkitys kasvaa, kun työn painopiste siirtyy Pyhäjoelle.

Fennolaiset

Ympäristö huomioidaan laitossuunnittelussa

Valvomme Hanhikiven niemen projektialueella, että rakennustyöt suoritetaan ympäristön ja lähiseudun asukkaiden hyvinvointia kunnioittaen. Sama periaate pätee aikanaan myös laitoksen käyttövaiheessa. Pidämme siitä huolen laitosta suunniteltaessa.

Fennolaiset

Reaktorifyysikko polttoaineen ja reaktorisydämen mallintamisen parissa

Hanhikivi 1:n polttoaineeksi valittu kierrätetty uraani eli RepU valmistetaan laitoksen käyttöön Venäjällä joko MSZ:n tehtaalla Elektrostalissa tai Novosibirsk Chemical Concentrates Plant (NCCP) -laitoksella Novosibirskissa. Molemmissa tehtaissa valmistus...

Fennolaiset

Ydinvoimaprojektin tarkastustoiminnasta

Katsoessani taaksepäin voin vain todeta, että Fennovoimassa ja toimintamallissamme on tapahtunut viime vuoden aikana aikamoinen muutos. Vuoteen on mahtunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosin muutos on ollut positiivinen.

Fennolaiset

Ristikon ratkaisu 1/2020

Fennosen numeron 1/2020 lopussa julkaistiin ristikko. Täältä löydät ristikon ratkaisun.

Fennolaiset

Valmistautuminen laitoksen käyttöön

Käyttövalmiutta rakennetaan jo suunnitteluvaiheessa, niin voimalaitoksen kuin sitä tulevaisuudessa käyttävän organisaation osalta.