Hanke & työmaa

Kuvat ja video: Mikael Kunnari / Kuulu

5 kiinnostavaa faktaa työmaan yleisöpäivästä

Hanhikivi 1 -hankkeen yleisöpäivä teki taas uuden yleisöennätyksen. Syyskuisena lauantaipäivänä 3 900 kävijää tutustui työmaahan. Viidennen yleisöpäivän kunniaksi listasimme 5 faktaa tapahtumasta.

1. Lähes sata kierrosta työmaalla


Työmaahan tutustui tällä kertaa ennätykselliset 3 900 kävijää. Tapahtuman vetonauloiksi osoittautuivat jälleen Hanhikivi 1 -hankkeen työntekijöiden opastamat linja-autokierrokset, jotka kiersivät työmaan yhteensä 92 kertaa. Päivän aikana Hanhikiven niemellä liikkui kahdeksan isoa linja-autoa ja yksi pienempi, joka oli varattu sekä liikkumisesteisille kävijöille että englanninkielisille kierroksille.

2. Tuhansia kiloja ruokaa ja satoja litroja kahvia


Perinteisesti yleisöpäivässä on tarjottu kinkkukiusausta. Tänä vuonna tapahtumassa tarjoiltiin kaikkiaan 1 400 kiloa kiusausta, mikä vastaa 3 400 ruoka-annosta. Lisäksi vieraat joivat noin 600 litraa kahvia sekä 800 litraa mehua ja vettä. Pullaa tarjoiltiin kuuden tunnin aikana reilut 4 000 siivua.

3. Sadat työntekijät ja vapaaehtoiset tapahtuman takana


Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä on jokavuotinen, satojen työntekijöiden ja lukuisten pyhäjokisten yhdistysten voimanponnistus. Tapahtuman suunnittelu aloitetaan vuoden vaihtuessa, ja vauhti vain kiihtyy ennen tapahtumaa. Yleisöpäivän järjestävät yhdessä Fennovoima ja oululainen ohjelmatoimisto Team SimiSami.

Tapahtumajärjestelyihin osallistui tällä kertaa lähes 150 ihmistä. Fennovoimalaisten lisäksi tapahtumassa oli muun muassa laitostoimittaja RAOS Projectin ja sen pääurakoitsijan Titan-2:n työntekijöitä, Pyhäjoen kunnan edustajia ja yrittäjyyslukion oppilaita sekä Pyhäjoen Joki-Kiekon talkoolaisia ja Kaiku-yhtyeen jäseniä.

Tapahtuman pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat Pyhäjoen kunta, Jokilaaksojen pelastuslaitos ja Pyhäjoen VPK, Cramo, J-M Pahikainen sekä E. Helaakoski.

4. Joka vuosi lisää kävijöitä


Hanhikivi 1 -työmaa kiehtoo ihmisiä, sillä yleisöpäivän kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Viiden vuoden historia on lyhyt, mutta nousujohteinen. Ensimmäinen työmaan yleisöpäivä järjestettiin lokakuussa 2015, jolloin 600 kävijää tutustui vastavalmistuneeseen Hanhikiventiehen, eli yhdystiehen, joka liittää toisiinsa Hanhikiven niemen laitosalueen ja 8-tien.

Syyskuussa 2016 yleisöpäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa Fennovoiman koulutusrakennuksen pihapiirissä, jossa vieraili 1 400 kävijää. Syyskuussa 2017 työmaahan tutustui jo 2 500 kävijää, ja vuotta myöhemmin heitä oli 3 400.

5. Kuudes yleisöpäivä syksyllä 2020


Yleisöpäivässä oli enemmän kävijöitä kuin Pyhäjoen kunnassa asukkaita, sillä pyhäjokisia on hieman päälle 3 100. Näin ollen tapahtuma kerää Hanhikiven niemelle ihmisiä yli kuntarajojen, ja jopa satojen kilometrien päästä. Koska kävijöitä oli tänä vuonna 3 900, rikommekohan ensi vuonna 4 000 vieraan rajan?

Seuraava yleisöpäivä järjestetään syyskuussa 2020. Tervetuloa työmaalle!

Hanke & työmaa

Hanke & työmaa

Fennovoiman yrityskylän tontit vuokrattavissa  

Hanhikiven niemellä sijaitsevan Fennovoiman yrityskylän tontit ovat nyt Pyhäjoen tonttipörssissä. Alue on suunniteltu yrityksille, jotka ovat mukana Hanhikivi 1 -hankkeessa tai palvelevat sen urakoitsijoita.