Energia & ilmastonmuutos

Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari Töykkä ja Fennovoiman vt. viestintäjohtaja Heli Nikula jakavat huolen lumettomista talvista. Kuva: Junnu Lusa

Ilman lunta ei voi hiihtää

Fennovoima ja Hiihtoliitto haluavat suojella Suomen lumisia talvia. Maalis-huhtikuussa yhteistyökumppanit järjestävät koko perheen hiihtotapahtumat Oulussa ja Pyhäjoella.

Ilmastonmuutos muuttaa maailmaa. Sen vaikutukset ovat nähtävissä jo Suomen luonnossa. Ilmastonmuutoksen edetessä Suomen keskilämpötilan ennustetaan nousevan, joten huoli kotimaan lumisesta talvesta on ajankohtainen. Urheilu, etenkin talviurheilu, muuttuu sen mukana.

Tämän seurauksena Hiihtoliitto sai lokakuussa uuden yhteistyökumppanin Fennovoimasta. Molempia yhdistää huoli suomalaisten talvien tulevaisuudesta. Yhteistyösopimuksen myötä Fennovoimasta tulee Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen virallinen yhteistyöpartneri sekä 18-vuotiaiden valmennusryhmän nimikkokumppani.

Fennovoiman vt. viestintäjohtajan Heli Nikulan mukaan ydinvoimalla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Fennovoima on siis talviurheilun pelastamisen asialla.

Talviurheilu on tärkeä osa suomalaisten talven viettoa. Moni hiihtoladuilla viihtyvä on varmaan huomannut, että ilmaston lämpeneminen vaikuttaa talvilajien harjoitusoloihin ja sitä kautta harrastajamääriin. Aika harva lapsi pääsee Etelä-Suomessa enää hiihtämään.

Huippu-urheilua ja iloa koko perheelle

Suomen maastohiihtomaajoukkueen tavoitteena on menestyä helmi-maaliskuussa järjestettävissä MM-kilpailuissa Seefeldissä ja maastohiihdon maailmancupissa.

Kaksivuotisen yhteistyösopimuksen aikana Fennovoima on yhteistyökumppanin roolissa sekä Rukan että Salpauselän pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupeissa.

”Talviurheilu on tärkeä osa suomalaisten talven viettoa."

Yhteistyö näkyy myös Oulussa ja Pyhäjoella. Maalis-huhtikuussa järjestetään koko perheen hiihtotapahtumia, joissa itse kukin voi ottaa mittaa tosistaan sekä A- ja nuorisomaajoukkueiden hiihtäjistä.

– Tapahtumissa kisataan leikkimielisiä sprinttihiihtokilpailuja, joihin kuka tahansa voi osallistua. Omalta osaltani toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi mukaan, Nikula päättää.

Lue lisää kampanjasta

 

Energia & ilmastonmuutos

Energia & ilmastonmuutos

Ilmastonmuutoksen pysäyttämisen pitkä tie

Päästöjen kasvu pitää pysäyttää, jotta ilmastonmuutoksen kiihtyminen hidastuisi, mutta se ei vielä pysäytä ilmastonmuutosta. Mitä kaikkea pitäisi tapahtua, jotta hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä olisi sopiva ihmiskunnalle?

Energia & ilmastonmuutos

Kuinka paljon Suomi tarvitsee sähköä?

Sähköä kuluu joka hetki. Miten energiaa pitäisi tuottaa, jotta sähköä riittäisi tarpeisiimme myös tulevaisuudessa?

Energia & ilmastonmuutos

Kun ilmastonmuutos hiihtoladun söi

Suomen Hiihtoliiton tuore toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen uskoo lumilajien tulevaisuuteen – kunhan osaamisesta ja olosuhteista pidetään huolta.

Energia & ilmastonmuutos

Verkoston ytimessä

Ydinvoima-alalla ei ole taidettu aikaisemmin nähdä yhtä vauhdikasta johtajaa. Marjut Vähäsellä, Finnuclearin uudella johtajalla, on taskussa kolme tutkintoa ja alla punainen Jaguar. Hän kannustaa suomalaisia yrityksiä suuntaamaan rohkeasti ydinvoima...