Hanke & työmaa

Paikallinen yritys voitti kilpailutuksen. Hannu-Pekka Haviston luotsaama Nivalan Laatukaluste sai historiansa isoimman toimeksiannon, kun Oulaisten talotehdas tilasi kalusteet Hanhikivi 1 -työmaan majoitustiloihin. Kuva: Mikko Törmänen

Kalusteita voimalan rakentajille

Nivalan Laatukaluste sai kaikkien aikojen suurimman tilauksensa Lehto Groupilta: yli tuhat sänkyä, yhtä monta työpöytää, -tuolia ja vaatekaappia. Lehto Groupin Oulaisten talotehdas tilasi nivalalaisyritykseltä kalusteet Hanhikivi 1 -työmaan majoitustiloihin. Laatukaluste toimittaa asuinhuoneiden, yhteisten oleskelutilojen ja keittiöiden kalusteet.

Nivalan Laatukalusteelle tämä on isoin tilaus sen 30-vuotisen historian aikana, kertoo yrittäjä Hannu-Pekka Havisto.
 

– Tämä kauppa mahdollisti lisätyöntekijän hankkimisen, jota olimme miettineet.
 

Tätä nykyä Nivalan Laatukalusteella on neljä työntekijää. Huonekaluja, valaisimia ja kiintokalusteita myydään asiakkaille suoraan Nivalan liikkeestä. Lisäksi yritys suunnittelee ja toimittaa erilaisten julkistilojen kalustuksia. Yhteistyötä se tekee useiden valmistajien kanssa. 

 

Tuotteet ajallaan linjastolle

Majoitustilojen kalusteet Nivalan Laatukaluste tilaa muun muassa Suomessa, Virossa ja Italiassa toimivilta tehtailta ja vastaa siitä, että tuotteet ovat ajallaan ja koottuina Oulaisten talotehtaan linjastolla. Asiaa Oulaisiin on viikoittain.
 

– Seuraavaksi lähdemme paikalle purkamaan runkopatjakuormaa ja kiinnittämään niihin jalkoja paikoilleen.
 

Majoitustilojen kalustesuunnitelmat Laatukaluste ja talotehdas tekivät yhdessä. Logistiikka vaatii miettimistä, sillä tavarat kuljetetaan valmistajilta joko Oulaisiin suoraan tai Laatukalusteen omien tilojen kautta. Esimerkiksi pöytiä ja tv-tasoja kootaan Nivalassa, ja ne viedään Laatukalusteen autoilla Oulaisiin.
 

– Talotehtaan linjastolla on valmiina noin 2–3 viikon tarpeen verran kalusteita. Enempää sinne ei mahdu varastoon.
 

Kalustetoimitus on Haviston mielestä esimerkki siitä, että paikallinen pienyrityskin voi päästä mukaan suurhankkeeseen. Hän kannustaa muitakin rohkeasti tarjoamaan.
 

– Asiakkaana voi olla myös suomalainen yhteistyökumppani, kuten meillä. Me otimme Lehto Groupiin yhteyttä, kun näimme uutisen heidän saamastaan urakasta. Kilpailutuksen jälkeen he valitsivat ja halusivat paikallisen yrityksen, jossa ihmiset ovat helposti tavoitettavissa.

Hanke & työmaa

Hanke & työmaa

Ydinvoima-alan toimintatapoja uudistetaan

Ydinvoimalahankkeisiin liittyvät luvitus- ja kelpoistusprosessit ovat monilta osin perua vuosikymmenten takaa. KELPO-projektissa ydinvoima-alan toimijat etsivät yhdessä Säteilyturvakeskuksen kanssa keinoja päivittää toimintatapoja.

Hanke & työmaa

Vastuullisesti työmaalla

Työturvallisuus on Hanhikivi 1 -työmaalla tärkeimpiä asioita ydinturvallisuuden rinnalla. Työmaan luottamushenkilöt Jouni Karekivi ja Mikko Lehtelä näkevät itsensä myös asennekasvattajina.

Hanke & työmaa

Hyvä työ kauas kuuluu

Oulussa ja Helsingissä toimiva digimarkkinointitoimisto Kuulu on kasvanut muutamassa vuodessa yhden hengen sometoimistosta yritykseksi, jolla on asiakkaita eri puolilla Suomea. Sen käsialaa ovat myös Fennovoiman monipuoliset videosisällöt.