Hiihto

Kuva: iStock

Koko Pyhäjoki Suxii maaliskuussa

Maaliskuussa Pyhäjoen keskustassa järjestetään koko perheen hiihtorieha. Pyhäjoki Suxii -tapahtumassa hiihtävät myös Suomen nuorten U18-edustusjoukkeen tulevaisuuden tähdet ja paikalliset joukkueet.

Fennovoima ja Hiihtoliitto solmivat yhteistyösopimuksen viime syksynä. Perinteisen logonäkyvyyden lisäksi yhteistyöltä haluttiin jotain enemmän.

– Halusimme, että tästä yhteistyöstä pääsevät iloitsemaan myös Pyhäjoen ja sen lähikuntien asukkaat. Siksi ideoimme Suxii-tapahtumat, joihin kutsumme kaikki hiihdosta kiinnostuneet läheltä ja miksei kauempaakin, Fennovoiman viestintäpäällikkö Heli Nikula kertoo.

"Haluamme toivottaa Pyhäjoen ja lähialueiden asukkaat tervetulleiksi viettämään kanssamme talvista hiihtoriehaa."

Nikulan mukaan yhteistyötä lähdettiin jo alussa pohtimaan laajemmasta näkökulmasta.

– Meillä ja Hiihtoliitolla on yhteinen sanoma: ilman lunta ei voi hiihtää, joten Suomen talvia on suojeltava. Meidän voimalaitoksemme tuottaa valmistuttuaan noin kymmenyksen suomalaisten kuluttamasta sähköstä ilman ilmastoa lämmittäviä päästöjä, joten Hanhikivi 1 -hanke edistää Suomen ilmastotavoitteita, Nikula kertoo.

Hiihtorata Pyhäjoen keskustaan

Pyhäjoki Suxiin myötä Pyhäjoen keskustaan rakennetaan sprinttihiihtorata. Rakennustöiden ja tapahtuman vuoksi kunnan keskustaa halkova Virastotie suljetaan väliaikaisesti ja liikenne ohjataan muille reiteille.

Sprinttikisaa vauhdittamaan saapuu Fennovoiman nimikkojoukkue eli U18 -nuorten joukkue. Sprinttiä kisaamassa on kolmen hengen ryhmiä paikallisista yrityksistä, urheiluseuroista ja kaveriporukoista.

Kisoja seuraamaan saapuneelle yleisölle on luvassa musiikkia, kun lavalle kiipeävät Arttu Wiskari ja Putouksesta tuttu opettajatar Ansa Kynttilä. Lapsia viihdyttävät tapahtumassa Muumit.

– Lapsille rakennetaan oma suksimisalue, joten tekemistä riittää koko perheelle, Nikula muistuttaa.

U18 Fennovoima -ryhmä on nuorten valmennusryhmä, johon on valittu ikäluokkansa parhaimmat hiihtäjät. Nimikkojoukkue on vauhdittamassa myös Pyhäjoen Suxii-tapahtuman sprinttikilpailua.

 

Hiihto

Hiihto

Ilman lunta ei voi hiihtää

Fennovoima ja Hiihtoliitto haluavat suojella Suomen lumisia talvia. Maalis-huhtikuussa yhteistyökumppanit järjestävät koko perheen hiihtotapahtumat Oulussa ja Pyhäjoella.