Hanke & työmaa

Toimitusjohtaja Marko Junttila arvioi, että SKM Servicen kasvu ja menestys perustuvat ennen kaikkea mittavaan kenttäkokemukseen. Kuva: Tiina Lämsä

Kovaa laatua ydinvoima-alalle

Ydinvoima-alan toimitukset ovat pattijokisen SKM Servicen referenssilistan kruununjalokivi. Hanhikivi 1 -työmaalle yritys on tehnyt varavesisäiliö- ja pumppaamoaseman.

Laitostoimituksia, erikoismateriaaleja ja putkistoasennuksia. Asiakkaina kaivoksia, akkutehtaita, kemianteollisuuden yrityksiä ja ydinvoimaloita. Pattijokisen SKM Servicen asiakas- ja referenssiluettelo on vaikuttava, mutta toimitusjohtaja Marko Junttilalle yksi saavutuksista on ylitse muiden.

Meillä ei ollut vuonna 2019 yhtään työtapaturmaa. Se on meille kunnia-asia ja siitä pidetään kiinni, hän sanoo.

Perustajiensa Saku Kähkösen, Kimmo Jussilan ja Marko Junttilan etunimistä nimensä saanut SKM Service työllistää ajankohdasta riippuen 50–120 työntekijää.

Vahvaa kenttäkokemusta

Junttila arvioi, että vakaassa kasvussa olevan yrityksen menestys perustuu mittavaan kenttäkokemukseen. Johto tietää omakohtaisesti, mitä työmailla tehdään ja mitä laadukas työn jälki vaatii tekijöiltään. Vahva kokemus on leimallista kaikille työntekijöille. Junttila kuitenkin alleviivaa, ettei työntekijöiltä vaadita mahdottomia.

Laskennallisesti asiat voivat sujua hyvinkin nopeasti, mutta tiedämme mitä suunnitelmat todellisuudessa edellyttävät. Hyvin harvoin harmittaa, jos häviämme tarjouspyynnön liian kalliina toimittajana.

Kun pääsee ydinvoimalaan toimittajaksi, kukaan ei kyseenalaista, voiko yritys toimia laadukkaasti.

Vaikka keneltäkään ei mahdottomia vaadita, työntekijöille painotetaan, että jokainen heistä on yrityksen paras käyntikortti.

Teollisuuden ongelmanratkaisija

SKM Servicen työmaat ovat usein lähestulkoon kokonaisia laitostoimituksia, ja osaaminen sitäkin kattavampaa. Yritys muun muassa huolehtii laitosten kunnossapidosta, uusii teollisuuden putkistoja, toteuttaa monipuolisia rakennushankkeita ja tekee teräsrakennetöitä.

Junttila summaa, että käytännössä he tarjoavat teollisuudelle ongelmanratkaisua.

SKM Service on tehnyt Hanhikivi 1 -työmaalle varavesisäiliö- ja pumppaamoaseman. Arkistokuva: Kuulu

Teollisuuden prosesseissa putkistot voivat olla poikkeuksellisen kovan rasituksen alaisina. Joissakin tapauksissa niiden kestävyys on aiheuttanut ongelmia vuosikausia. Ratkaisu on löytynyt, kun olemme asentaneet erikoisteräksestä valmistetut osat.

Parhaat näytöt ydinvoima-alalta

Hanhikivi 1 -työmaalle SKM Service on tehnyt varavesisäiliö- ja pumppaamoaseman, jonka ensisijainen tehtävä on varmistaa työmaan betonituotannon jatkuminen, jos kunnallinen vedenjakelu tilapäisesti katkeaa.

Ydinvoima-alan vaatimukset ovat pattijokiselle yritykselle tuttuja, sillä SKM Service on tehnyt putkistoja Olkiluoto 1 ja 2 -ydinvoimalaitoksille.

Tämä ala on kruununjalokivi referenssilistallamme. Kun pääsee ydinvoimalaan toimittajaksi, kukaan ei kyseenalaista, voiko yritys toimia laadukkaasti tai onko jäljitettävyys, dokumentointi tai urakan hallinta hanskassa.

Junttila kertoo, että jo ensimmäiset SKM Servicen hitsaustyöt olivat sertifikaatteihin johtavia menetelmäkokeita. Suuryritysten työmaille ei pääse ennen yrityskohtaista auditointia, millä varmistetaan se, että toimittajan työmenetelmät vastaavat työt tilaavan yrityksen laatutasoa. Siksi laatuvaatimukset olivat SKM Servicen työlistalla ensimmäisinä, kun yritys perustettiin vuonna 2013.

Liiketoimintasuunnitelmassamme lukee, että haluamme olla viiden vuoden kuluessa varteenotettavin kumppani teollisuuden alalla Suomessa.

Hanke & työmaa

Hanke & työmaa

Fennovoiman yrityskylän tontit vuokrattavissa  

Hanhikiven niemellä sijaitsevan Fennovoiman yrityskylän tontit ovat nyt Pyhäjoen tonttipörssissä. Alue on suunniteltu yrityksille, jotka ovat mukana Hanhikivi 1 -hankkeessa tai palvelevat sen urakoitsijoita.