Pyhäjoki & lähiseutu

Lukiolaiset visioivat tulevaa Pyhäjoki-taloa

Pyhäjokitalo voisi olla hirsirakennus, jossa on paljon isoja lasipintoja. Talossa olisi uimahalli, kirjasto, taidemuseo, ravintoloita ja kauppoja.

Tätä mieltä ovat Pyhäjoen lukiolaiset, jotka ovat suunnitelleet tulevaa Pyhäjoki-taloa valinnaisella kuvaamataidon kurssilla. Lukiolaisten talosuunnitelmiin tutustuttiin katselmuksessa toukokuun lopussa, jossa mukana olivat myös Fennovoiman, YIT:n, Arkkitehtitoimisto Lukkaroisen ja kunnan edustajat. He kehuivat nuorten rohkeutta ja ratkaisuja, joissa näkyy nuorten kiintymys Pyhäjokea kohtaan.

Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoki & lähiseutu

Rotukarja suojelee rantaluontoa

Rautalan tilan tärkeimmät työntekijät ovat Hereford-naudat, joiden ansiosta Parhalahden edustan luonnonsuojelualueen pajukko on antanut tilaa uhanalaiselle Siperianesikolle ja pesiville vesilinnuille.

Pyhäjoki & lähiseutu

Syvissä vesissä ympäri vuoden

Vapaaehtoinen pelastusryhmä etsii hukkuneita kotimaan vesistä. Fennovoima tukee lumijokisen etsintäveneyhdistyksen toimintaa.

Pyhäjoki & lähiseutu

Elinvoimaa kehittämässä

Pyhäjoen uusi elinkeinojohtaja Helena Illikainen näkee kunnan elinvoiman kehittämisen tiimityönä, johon tarvitaan myös kunnan asukkaita.

Pyhäjoki & lähiseutu

Ylivieskalla on positiivinen ongelma

Kun Maria Sorvisto lähti 15 vuotta sitten Ylivieskasta opiskelemaan oikeustiedettä, oli kunnassa runsaat 13 000 asukasta. Kun hän kesän jälkeen muutti perheineen takaisin ja aloitti kaupunginjohtajana, oli ylivieskalaisia jo yli 15 000.