Pyhäjoki & lähiseutu

Esko Mustakallio osallistui lokakuussa järjestettyyn Hanhikiventien yleisöpäivään. Fennovoiman Pyhäjoen-toimisto on Mustakalliolle kuin toinen olohuone. Kuva: Pohjonen Productions

Mies ja lakki - tuttu näky toimistolla

Pyhäjokinen Esko Mustakallio on tuttu näky toimistolla. Vaikka ikä on hidastanut Mustakallion askelia, avaa hän Pyhäjoen-toimiston oven viikoittain.

Esko Mustakallio on aktiivinen ydinvoimakeskustelija. Syntyjään parhalahtinen Mustakallio suhtautuu myönteisesti Hanhikivi 1 -hankkeeseen, eikä hän pelkää tuoda kantaansa julki.

– Olen kaivannut uusia mahdollisuuksia Parhalahdelle ja Pyhäjoelle, sillä tarvitsemme elinvoimaa sekä kylälle että koko kunnalle. Nyt saamme paikkakunnalle työtä ja uusia ihmisiä, Fennovoiman lippalakkia ylpeästi kantava mies kertoo.

Mustakallio osallistuu säännöllisesti yrityksen järjestämiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Miltei kuukausittain Pyhäjoella järjestettävissä teemailloissa hän on käynyt vuosien ajan – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta.

– En kyllä muista syytä siihen, miksi en päässyt paikalle, Mustakallio (78) toteaa pitkän ja hartaan miettimisen jälkeen.

Tuttu kasvo toimistolla

Aktiivinen teemailtaosallistuja on myös Pyhäjoen-toimiston vakiokasvo, sillä yhteiskunnallinen keskustelu kiehtoo Mustakalliota.
Forsmarkin ydinvoimalan rakentamiseen 80-luvulla osallistunut konepuolen osaaja käy juttelemassa Fennovoiman työntekijöiden kanssa miltei viikoittain. Välillä Mustakallion voi tavata toimistolla useita kertoja viikossa. 

Keskustelut sivuavat niin suomalais-venäläistä yhteistyötä kuin kuntapolitiikkaakin. Mustakallio kuvaa keskusteluja vaatimattomasti karkin syömiseksi, sillä ajatusten vaihdon ja ajankohtaisten aiheiden ruotimisen lomassa suuhun sujahtaa Pyhäjoen-toimistolla tarjolla olevia suklaakonvehteja.

– Fennovoiman hanke piristää Parhalahden elämää, Mustakallio päättää ja hymyilee. Hän laittaa päähänsä Fennovoiman lippalakin, avaa toimiston ulko-oven ja suuntaa kulkunsa kohti Parhalahtea.

Kuntalaisille ja yrityksille suunnatuissa teemailloissa tuodaan esille ydinvoimaan ja Fennovoiman hankkeeseen liittyviä aiheita. Seuraava teemailta järjestetään tammikuussa 2016. 

---

Ilmoittaudu 20.1. teemailtaan: Miten vettä käytetään ydinvoimalaitoksella

PÄIVITETTY: Esko Mustakallio nukkui pois 4. tammikuuta 2016. Fennovoima ottaa osaa läheisten suruun.

Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoen piuhamiehessä riittää virtaa

Sähköpalvelu Anttilan asentajat ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi Pyhäjoella ja naapurikunnissa. Heidän taitonsa ovat käytössä myös Hanhikivi 1 -työmaalla ja oman maakunnan ulkopuolella.

Pyhäjoki & lähiseutu

Toivo tuo kulttuurit yhteen

Raahen Monikulttuuriyhdistys Toivo ry auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan ja järjestää monipuolista harrastustoimintaa kaikenikäisille. Fennovoima on tukenut yhdistystä jo kolmen vuoden ajan.

Pyhäjoki & lähiseutu

Kotiseuturakkaat Kuvanaiset ikuistavat Pyhäjokea

Jaana Hämäläinen ja Eila Kultala tallettavat Pyhäjoen kylämaisemaa ihmisten mieliin kirjoilla ja käsitöillä. Heidän yrityksensä Kuvanaiset on valmistanut Fennovoimalle räätälöityjä liikelahjoja.

Pyhäjoki & lähiseutu

Ollinmäki valmistuu yritystontti kerrallaan

Pyhäjoen kuntakeskuksen tuntumassa oleva Ollinmäen yrityskylä on suurten lukujen alue. Hanhikivi 1 -työmaa ja alueen kasvumahdollisuudet ovat houkutelleet paikalle uusia yrityksiä.