Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoen Yrittäjien puheenjohtajan Toni Kippolan mukaan Pyhäjoki tarjoaa hyvän ympäristön niin uusille kuin vanhoille yrittäjille. Kuva: Toni Pallari

Millaisia yrityksiä Pyhäjoella tarvitaan?

Hanhikivi 1 -työmaa vilkastaa Pyhäjoen jo valmiiksi eloisaa yritystoimintaa. Pyhäjoen Yrittäjien puheenjohtajan Toni Kippolan mukaan uusille yrittäjille löytyy hyviä mahdollisuuksia sekä loistavat tukiverkostot.

Millaisia yrityksiä Pyhäjoella on tällä hetkellä?

Pyhäjoen yrityskenttä on monipuolinen eikä toiminta ole vain muutaman toimialan varassa. Meillä on useita perinteisiä metallifirmoja ja metallialalta löytyy myös erikoisosaamista. Rakennusalalla on useita yrityksiä, ja palveluala on kattava. Myös maa- ja metsätalous ovat hyvin edustettuina Pyhäjoella.

Millaiselle yritystoiminnalle olisi vielä tilaa?

Koronatilanne tekee haastavaksi tulevaisuuden miettimisen. Hanhikivi 1 -hankkeessa tullaan kuitenkin joka tapauksessa tarvitsemaan eri alojen yrityksiä. Ensimmäisenä tulee mieleen rakentaminen, hitsaaminen ja koneenkorjaus, mutta varmasti myös palvelualoilla löytyy hyviä mahdollisuuksia uusille yrityksille.

"Yhdistyksemme yrityksiä työskentelee Hanhikivi 1 -hankkeessa tälläkin hetkellä." 

Uusille yrittäjille on Pyhäjoella hyvät palvelut, ja esimerkiksi uusyrityspalvelut löytyvät Raahen seudun kehityksestä. Pyhäjoen Yrittäjien jäsenenä pääsee muun muassa verkostoitumaan ja osallistumaan säännöllisiin tapahtumiimme.

Miten Hanhikivi 1 -hanke näkyy yrittäjäyhdistyksen toiminnassa?

Yhdistyksemme yrityksiä työskentelee Hanhikivi 1 -hankkeessa tälläkin hetkellä. Yhdistyksenä seuraamme aktiivisesti hankkeen etenemistä ja jaamme tietoa eri viestintäkanavissa. Fennovoima ja RAOS Project ovat kutsuneet meitä mukaan tapahtumiin ja tilaisuuksiin, joten pysymme hyvin ajan hermolla.

Mitkä ovat Pyhäjoen Yrittäjien tärkeimmät tehtävät?

Meidän tehtävämme on edistää yrittäjyyttä ja viedä valtakunnallisen yrittäjäjärjestön terveisiä yrittäjäkentälle.

Tiedotamme jäsenille yritysmaailman tapahtumista ja vaikutamme paikallisiin asioihin. Yhdistyksen johtokunta vierailee kaksi kertaa vuodessa kunnan virkamiesten luona. Tapaamiset ovat erinomainen keino saattaa kunnan suunnitelmat yrittäjien tietoon ja samalla pääsemme kertomaan kunnalle myös yrittäjien terveiset.

Mikä on paras keino lisätä paikallisten yritysten yhteistyötä?

Jos jokainen seutukunnan yritys käyttää paikallisia palveluita, se on hyväksi kaikille. Töitä tehdään paljon myös yhdessä. Hienoa on, kun yritykset saavat liikkeelle uusia ideoita hyvien kumppaneiden kanssa.

Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoki & lähiseutu

Pyhäjoen piuhamiehessä riittää virtaa

Sähköpalvelu Anttilan asentajat ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi Pyhäjoella ja naapurikunnissa. Heidän taitonsa ovat käytössä myös Hanhikivi 1 -työmaalla ja oman maakunnan ulkopuolella.

Pyhäjoki & lähiseutu

Toivo tuo kulttuurit yhteen

Raahen Monikulttuuriyhdistys Toivo ry auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan ja järjestää monipuolista harrastustoimintaa kaikenikäisille. Fennovoima on tukenut yhdistystä jo kolmen vuoden ajan.

Pyhäjoki & lähiseutu

Kotiseuturakkaat Kuvanaiset ikuistavat Pyhäjokea

Jaana Hämäläinen ja Eila Kultala tallettavat Pyhäjoen kylämaisemaa ihmisten mieliin kirjoilla ja käsitöillä. Heidän yrityksensä Kuvanaiset on valmistanut Fennovoimalle räätälöityjä liikelahjoja.

Pyhäjoki & lähiseutu

Ollinmäki valmistuu yritystontti kerrallaan

Pyhäjoen kuntakeskuksen tuntumassa oleva Ollinmäen yrityskylä on suurten lukujen alue. Hanhikivi 1 -työmaa ja alueen kasvumahdollisuudet ovat houkutelleet paikalle uusia yrityksiä.