Fennolaiset

Turvajärjestelykoordinaattori Markku Vippola on työskennellyt Fennovoimalla vuodesta 2015 lähtien. Kuva ja video: Toni Pallari

Minun paikkani: Oulu

Kunnat ja kaupungit valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Videosarjamme kuvaa, millaista Fennovoiman työntekijöiden arki on Hanhikivi 1 -työmaalla, Pyhäjoella ja lähiseudulla.

Fennovoiman pääkonttorin siirtyminen Helsingistä Pyhäjoelle avaa Oulu–Kokkola-akselilla ennennäkemättömät muuttomarkkinat, kun sadat työtehtävät siirtyvät pääkaupunkiseudulta Hanhikiven niemelle. Vilkkaimmat muuttoaallot ajoittuvat vuosille 2019 ja 2020.

Jokainen työntekijä valitsee vapaasti kotikuntansa, mutta Fennovoima tarjoaa tietoa eri paikkakunnista ja auttaa muuttoon liittyvissä käytännön asioissa. Kymmenet kunnat ja kaupungit tekevät jo tiivistä yhteistyötä yhtiön kanssa, jotta jokainen muuttaja löytää sopivan asuinpaikan.

Pyhäjoella työskentelee tällä hetkellä 35 fennovoimalaista. Osa työntekijöistä ajaa päivittäin pitkiäkin matkoja työskennelläkseen ainutlaatuisessa Hanhikivi 1 -hankkeessa. Osa Fennovoiman henkilökunnasta asuu minuuttien matkan päässä Hanhikiven niemeltä.

– Työpaikkani sijaitsee kuuden käännöksen päässä, vaikka matkaa kertyy 100 kilometriä, kertoo oululainen Markku Vilppola, joka kulkee reilun tunnin mittaisen työmatkansa työyhteisön kimppakyydillä.

Fennovoiman turvajärjestelykoordinaattorina työskentelevä Vilppola on paljasjalkainen oululainen. Hän avaa videosarjan, joka näyttää hetkiä fennovoimalaisten arjesta Pyhäjoella ja sen lähialueilla.

Fennolaiset

Fennolaiset

Ristikon ratkaisu 1/2020

Fennosen numeron 1/2020 lopussa julkaistiin ristikko. Täältä löydät ristikon ratkaisun.

Fennolaiset

Minun paikkani: Pyhäjoki

​​​​​​​Kunnat ja kaupungit valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Videosarjamme kuvaa, millaista Fennovoiman työntekijöiden arki on Hanhikivi 1 -työmaalla, Pyhäjoella ja lähiseudulla.

Fennolaiset

Korkeakouluharjoittelu poiki työpaikan Fennovoimalta

Fennovoima tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille ja uraansa aloitteleville työnhakijoille. Tommi Kujalalle ja Jesse Hakalalle kesä- ja diplomityöpaikka viitoitti tien vakituisiin töihin ydinvoima-alalle.