Fennolaiset

Turvajärjestelykoordinaattori Markku Vippola on työskennellyt Fennovoimalla vuodesta 2015 lähtien. Kuva ja video: Toni Pallari

Minun paikkani: Oulu

Kunnat ja kaupungit valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Videosarjamme kuvaa, millaista työntekijöiden arki on Pyhäjoella ja sen lähialueilla

Fennovoiman pääkonttorin siirtyminen Helsingistä Pyhäjoelle avaa Oulu–Kokkola-akselilla ennennäkemättömät muuttomarkkinat, kun sadat työtehtävät siirtyvät pääkaupunkiseudulta Hanhikiven niemelle. Vilkkaimmat muuttoaallot ajoittuvat vuosille 2019 ja 2020.

Jokainen työntekijä valitsee vapaasti kotikuntansa, mutta Fennovoima tarjoaa tietoa eri paikkakunnista ja auttaa muuttoon liittyvissä käytännön asioissa. Kymmenet kunnat ja kaupungit tekevät jo tiivistä yhteistyötä yhtiön kanssa, jotta jokainen muuttaja löytää sopivan asuinpaikan.

Pyhäjoella työskentelee tällä hetkellä 35 fennovoimalaista. Osa työntekijöistä ajaa päivittäin pitkiäkin matkoja työskennelläkseen ainutlaatuisessa Hanhikivi 1 -hankkeessa. Osa Fennovoiman henkilökunnasta asuu minuuttien matkan päässä Hanhikiven niemeltä.

– Työpaikkani sijaitsee kuuden käännöksen päässä, vaikka matkaa kertyy 100 kilometriä, kertoo oululainen Markku Vilppola, joka kulkee reilun tunnin mittaisen työmatkansa työyhteisön kimppakyydillä.

Fennovoiman turvajärjestelykoordinaattorina työskentelevä Vilppola on paljasjalkainen oululainen. Hän avaa videosarjan, joka näyttää hetkiä fennovoimalaisten arjesta Pyhäjoella ja sen lähialueilla.

Fennolaiset

Fennolaiset

Kolmen kodin diplomi-insinööri

Harvalla suomalaisella on koti kolmella paikkakunnalla. Mielenkiintoinen työ ja ainutlaatuinen hanke kiehtovat Tiina Partasta, ja eri asuinpaikoista on hyötyä niin töiden kuin koko perheen vapaa-ajan järjestelyissä.

Fennolaiset

Ristikon ratkaisu

Fennosen numeron 2/2019 lopussa julkaistiin ristikko. Täältä löydät ristikon ratkaisun.

Fennolaiset

Hanhikivi 1: Kohti yhteistä päämäärää

Fennovoiman kansainvälisessä tiimissä työskentelee satoja asiantuntijoita. Heitä kaikkia yhdistää sama päämäärä: ilmastoystävällisen, toimitusvarman ja vakaan sähkön tuottaminen.

Fennolaiset

Työn perässä Pyhäjoelle

Fennovoiman toiminnot ja työntekijät siirtyvät Pyhäjoelle vaiheittain Hanhikivi 1 -hankkeen edetessä. Suurin aalto ajoittuu hallintorakennuksen valmistumiseen vuonna 2021.