Fennolaiset
Päivikki Aarni

Henkilöstön kehittämispäällikön Päivikki Aarnin mukaan Fennovoima tarjoaa hyviä mahdollisuuksia pitkään työuraan. Kuva: Junnu Lusa

Puhuvatko kaikki fennovoimalaiset englantia?

Henkilöstön kehittämispäällikkö Päivikki Aarni kertoo, millaista on työskennellä Fennovoimassa.

1. Millaisia työtehtäviä Fennovoimalla on tällä hetkellä Pyhäjoella?

Meillä on Pyhäjoella laaja kirjo erilaisia tehtäviä: työmaan valvontaa, projektinhallintaa, insinööritehtäviä, viestintää, turvallisuutta ja ympäristöasioita. Melkein kaikki tehtävät voivat sijoittua Pyhäjoelle tai Helsinkiin. Tulevaisuudessa suurin osa työtehtävistä on Pyhäjoella.

2. Millainen on tyypillinen urapolku Fennovoimassa?

Tyypillistä urapolkua ei ole, vaan pyrimme tukemaan jokaisen yksilöllistä urakehitystä esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuksia vaihtaa työpaikkaa sisäisesti asiantuntija- tai esimiestehtäviin. Rekrytoimme eniten kokeneita asiantuntijoita, mutta tarjoamme työmahdollisuuksia myös nuorille. Tänä kesänä meillä on 14 kesätyöntekijää. Moni kesätyöntekijä on jatkanut meillä osa-aikaisena tai vakituisena. Fennovoimassa on mahdollisuus pitkään työuraan, sillä ydinvoimalan rakentaminen on pitkä projekti.

3. Miten Fennovoimalla voi kehittää osaamistaan?

Jatkuva oppiminen on osa kulttuuriamme ja alkaa jo perehdytyksestä. Jokavuotisissa kehityskeskusteluissa käydään läpi työntekijän koulutus- ja kehitystarpeita. Tarjoamme esimerkiksi turvallisuus- ja johtamiskoulutuksia, kun taas laitostoimittajaltamme voi saada teknistä koulutusta. Työntekijöillä on myös mahdollisuus osallistua ulkopuolisille kursseille, seminaareihin, ja osaamista jaetaan myös työtovereiden kanssa.

4. Miten Fennovoima auttaa työntekijöitään vapaa-ajan ja työn yhdistämisessä?

Pidämme monin tavoin huolta työntekijöistämme. Fennowayn eli fennovoimalaisen toimintakulttuurin ydinarvoja on työntekijöistä välittäminen. Esimiehen tehtävä on esimerkiksi seurata työntekijän työkuormaa ja varmistaa, että töistä palautumiseen jää riittävästi aikaa.

Meillä on hyvät mahdollisuudet etätöihin ja erilaisiin työaikajärjestelyihin. Myös henkilöstöedut ja työterveyspalvelut ovat kattavat. Vietämme aikaa yhdessä vapaa-ajalla esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntakerhon tapaamisissa. Tavoitteena on tukea fennovoimalaisten työhyvinvointia monenlaisilla palveluilla ja aktiviteeteilla – jokainen voi valita itselle sopivimmat.

5. Puhuvatko kaikki fennovoimalaiset sujuvaa englantia?

Virallinen kielemme on englanti, joten töissä tarvitsee kielitaitoa, keskustelipa sitten laitostoimittajan tai työkaverien kanssa. Meillä on kaikkiaan noin 20 kansallisuutta. Jos meille haluaa töihin, kannattaa treenata englantinsa hyvälle tasolle, koska se on Fennovoimalla työskentelyn edellytys. Kielitaidon ei tarvitse olla täydellinen, mutta riittävä.

Pyhäjoella suurin osa työntekijöistä on vielä suomenkielisiä, mutta ulkomaalaisten työntekijöiden osuus kasvaa koko ajan.

Fennolaiset

Fennolaiset

Hanhikivi 1: Kohti yhteistä päämäärää

Fennovoiman kansainvälisessä tiimissä työskentelee satoja asiantuntijoita. Heitä kaikkia yhdistää sama päämäärä: ilmastoystävällisen, toimitusvarman ja vakaan sähkön tuottaminen.

Fennolaiset

Työn perässä Pyhäjoelle

Fennovoiman toiminnot ja työntekijät siirtyvät Pyhäjoelle vaiheittain Hanhikivi 1 -hankkeen edetessä. Suurin aalto ajoittuu hallintorakennuksen valmistumiseen vuonna 2021.

Fennolaiset

Myönteistä virettä

Jouni Takakarhu ja Mikko Virtanen vahvistavat Fennovoiman johtoryhmää. Nimitykset ovat osa organisaatiomuutosta.

Fennolaiset

Minna Forsström jatkaa eteenpäin

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström jatkaa uusien projektien pariin. Forsström jättää yhtiön luottavaisin mielin. Tulevaisuuden suunnitelmistaan hän ei vielä halua kertoa.