Pyhäjoen Rautiperälle valmistuu kesällä 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Viime talvena Rautiperällä hiihdettiin kunnostettuja latupohjia pitkin, ja nyt kesällä alue on sekä lenkkeilijöiden että maastopyöräilijöiden suosiossa. Rautiperälle valmistuu kesän mittaan myös 18-väyläinen frisbeegolfrata – kymmenkunta väylää on jo valmiina.

– Saimme Rautiperälle oman avustuksen, joten Annalanpuiston rata löytyy tulevaisuudessakin. Se sopii lajin aloittamiseen. Rautiperän kallioinen maasto antaa lisähaastetta, lajiseuran puheenjohtaja Jukka-Pekka Hietala sanoo.

”Jupe” tunnetaan myös kunnanvaltuutettuna. Itse asiassa juuri frisbeegolf sai hänet kiinnostumaan kuntavaikuttamisesta. Hän innostui frisbeegolfista vuonna 2013 kuullessaan, että kotikuntaan suunnitellaan omaa rataa. Pian mies tempaantui yhdistystoimintaan ja koko hankkeen veturiksi.

– Kunnan työntekijöiden kanssa oli mukava viedä paikkaa eteenpäin. Samalla innostuin osallistumaan kunnan kehittämiseen laajemminkin.

Rautiperälle on valmistumassa tänä kesänä frisbeegolfrata. Lajiseuran puheenjohtaja Jukka-Pekka Hietala uskoo, että harrastuspaikkojen tukeminen saa pyhäjokilaiset liikkumaan enemmän. 


Harrastuspaikkoja kannattaa tukea

Hietala laskee, että Pyhäjoella on noin sata lajinharrastajaa. Frisbeegolfin suosiota ei toisaalta tarvitse ihmetellä. Hietala sanoo, että jo yhdellä kiekolla pääsee aloittamaan pelaamisen. Laji sopii kaikenikäisille, ja se on ennen kaikkea sosiaalinen harrastus, jossa tutustuu helposti uusiin ihmisiin.

Frisbeegolfin harrastajien suuri määrä osoittaa Hietalan mukaan sen, että harrastuspaikkojen tukeminen saa kuntalaiset liikkumaan tehokkaasti. Kunnanvaltuutettuna hän toivoo, että lapsiperheille erittäin tärkeä uusi peruskoulu toteutuu pian.

– Aluksi oli kyllä todella vaikea saada kiekko lentämään haluttuun suuntaan. Salaisuus on siinä, että voimaa ei kannata käyttää liikaa. Tekniikka kehittyy, kun tulee vain paljon heittoja.

– Meillä on turvallinen maalaiskylä, jossa lapsiperheiden on hyvä asua. Kaikissa palveluissa meidän ei tarvitse edes kilpailla isompien keskusten kanssa, kun meillä on oman kunnan etuja riittämiin.

Tekniikka kehittyy, kun tulee vain paljon heittoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää Pyhäjoen kehityksestä ja tarinoita paikallisista yrittäjistä:

Nyt rakennetaan koko kuntaa!

Pakolaisesta ravintolan omistajaksi

Tältä näyttää Pyhäjoen tulevaisuus

Uutta tarvetta isossa mitassa

Pyhäjoki panostaa luontoelämyksiin