Fennolaiset

Kuvat: Jarmo Tyyskä

Se tavallinen tarina?

Fennonen uudistui. Päätoimittaja Heidi Laikari bloggaa verkkolehtiuudistuksesta.

Koetko olevasi tavallinen? Pohditko asioita tavallisen ihmisen näkökulmasta?

Tavallisuus tuntuu olevan nyt tavoittelemisen arvoista. Rikkaat ja kuuluisat tekevät tavallisia asioita. Ihmiset näkevät vaivaa kertoakseen, että ovat tavallisia.

Mekin olemme tavallisen ihmisen asialla, sillä haluamme tuottaa sähköä tavallisille yrityksille ja kotitalouksille. Sähköä, joka on kotimaista, vakaahintaista ja päästötöntä.

Hanhikivi 1 -hanke on ainutlaatuinen, mutta ihmiset sen takana ovat tavallisia. Me teemme päivittäin töitä sen eteen, että saamme sähkölaskumme maksettua.

Ydinvoimalassa tuotettu sähkökin on sitä ihan tavallista, suomalaisesta pistorasiasta saatavaa sähköä. Tällä hetkellä neljännes kaikesta Suomessa tuotetusta sähköstä on ydinsähköä. Työskentelemme sen eteen, että tulevaisuudessa tämän tavallisen ja päästöttömän sähköntuotantomuodon osuus kasvaa.

Arjen äärellä yhdessä

Lehdessämme haluamme kertoa energia-alasta, ydinvoimasta ja ilmastonmuutoksesta. Haluamme havainnollistaa, miten hanke vaikuttaa kotimaan energiantuotantoon, Pohjois-Suomen talouteen ja tavallisten ihmisten arkeen.

Tätä tehtävää varten olemme uudistaneet verkkolehteämme. Toivottavasti pidät uudistuksistamme, sillä nehän ovat niitä tavallisia: olemme pyrkineet parantamaan sivujen käyttäjäystävällisyyttä ja ulkoasua.

Yritysten tavallisuudesta poiketen emme halua pelkkää monologia. Me haluamme keskustella ja käydä vuoropuhelua. Jokainen voi tuottaa tarinoita. Me haluamme tehdä sen yhdessä – sinun kanssasi.

Syyskuussa järjestetyssä Hanhikivi 1 -yleisöpäivässä työmaallamme vieraili yli 3 400 kävijää. Päivän aikana keskustelimme tavallisista asioista, kuten rakentamisesta ja työpaikoista. Saimme myös vinkkejä aiheista, joita tavalliset lukijat haluavat lehdestämme lukea.

Kiitos palautteesta ja uusista ideoista. Me tartumme työhön ja toivotamme sinut tervetulleeksi uudistetun verkkolehtemme pariin!

Kirjoittaja Heidi Laikari on Fennonen-lehden päätoimittaja ja Fennovoiman aluetiedottaja, joka asuu Oulaisissa. Hän elää tavallista perhearkea kahden lapsen ja aviomiehen kanssa 1930-luvulla rakennetussa sukutalossa Pyhäjoen rannalla.

 

Fennolaiset

Fennolaiset

Myönteistä virettä

Jouni Takakarhu ja Mikko Virtanen vahvistavat Fennovoiman johtoryhmää. Nimitykset ovat osa organisaatiomuutosta.

Fennolaiset

Minna Forsström jatkaa eteenpäin

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström jatkaa uusien projektien pariin. Forsström jättää yhtiön luottavaisin mielin. Tulevaisuuden suunnitelmistaan hän ei vielä halua kertoa.

Fennolaiset

Monikulttuurinen megaprojekti

Fennovoiman kehityspäällikkö Petter Härkönen on työssään energiaa tarvitsevan Suomen ja ympäristön asialla.

Fennolaiset

Minun paikkani: Paavola

Kunnat ja kaupungit valmistautuvat fennovoimalaisten muuttoon. Videosarjamme kuvaa, millaista työntekijöiden arki on Pyhäjoella ja sen lähiseudulla.