Hanke & työmaa

Securitaksen Hanhikivi 1 -työmaan kohdepäällikkö Petri Korpela (oik.) ja ylivartija Mika Ojala (vas.) valvovat työkseen Hanhikivi 1 -työmaata. Kuvat: Toni Pallari

Securitas valvoo ja turvaa Hanhikivi 1 -työmaan toimintaa

Hanhikivi 1 -työmaan turvallisuuspalveluista vastaa Securitas. Monikansallinen yhtiö on Pyhäjoen suurin yksityinen työnantaja ja suosittu työpaikka.

Turvallisuuspalveluita tarjoava Securitas on yksi näkyvimmistä toimijoista Hanhikivi 1 -työmaalla. Yhtiön värejä ja tunnuksia on niin kylteissä kuin vartijoiden univormuissakin.

Työmaata ja sen tapahtumia pitää erityisen tarkkaan silmällä Securitaksen Hanhikivi 1 -työmaan kohdepäällikkö Petri Korpela. Hän johtaa ja ohjeistaa työmaalla vuorotyössä työskenteleviä Securitaksen esimiehiä, valvomo-operaattoreita, aluevartijoita, vartijoita ja lupahallintovirkailijoita.

– Työmaa elää, joten on tärkeää saada ajantasaiset ohjeet ja käytännöt jalkautettua kaikille osapuolille asianmukaisesti, Korpela sanoo.

Korpela on uusi tulokas, sillä hän aloitti tehtävässään viime keväänä. Korpela kertoo ensivaikutelmansa olevan erittäin myönteinen.

– Minut on otettu hyvin vastaan. Apua saa aina kun sitä tarvitsee, ja yhteishenki on erinomainen.

Yhteistyötä kaikkien Hanhikivi 1 -työmaan toimijoiden kanssa

Securitas on tehnyt yhteistyötä Fennovoiman kanssa jo vuodesta 2009, jolloin yhtiö alkoi tuottaa turvallisuuspalveluja Fennovoiman pääkonttorilla Helsingissä.

Palvelusopimus Hanhikivi 1 -hankkeen rakennustyömaan vartioinnista tehtiin 2016. Hanhikivi 1 -työmaalla Securitas toimii sekä Fennovoiman että laitostoimittaja RAOS Projectin työmaa-alueilla ja tarjoaa hallintopalveluita Fennovoiman lupatoimistolla. Yhtiö tekee lisäksi yhteistyötä työmaan alihankkijoiden kanssa.

– Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla turvaamassa työmaan toimintaa, sanoo Securitaksen Pohjois-Suomen aluejohtaja Jan Pilvi.

Pohjois-Suomen aluejohtaja Jan Pilven mukaan Suomen hiilineutraaliuden tukeminen on myös Securitakselle tärkeä arvo.

Intohimoiset työntekijät turvallisuuspalveluiden takana

Securitas tuottaa erikoistuneita turvallisuuspalveluita käytännössä kaikille toimialoille Suomessa. Yrityksellä on myös aiempaa kokemusta turvallisuuspalveluiden tarjoamisesta ydinvoima-alalla – myös jo toiminnassa olevissa laitoksissa.

Työmaa elää, joten on tärkeää saada ajantasaiset ohjeet ja käytännöt jalkautettua kaikille osapuolille asianmukaisesti.

Pilven mukaan Securitaksen palveluiden ytimessä ovat motivoituneet työntekijät, jotka suhtautuvat työhönsä ylpeästi ja intohimolla. Turvallisuuspalveluihin kuuluu oleellisena osana turvallisuusjärjestelmien hyödyntäminen, dataohjautuvuus sekä tehokas raportointi. Esimerkiksi Hanhikivi 1 -työmaalla se tarkoittaa teknistä valvontaa ja kattavaa raportointia, minkä pohjalta alueen turvallisuustoimia voidaan yhdessä kehittää.

Kaikki Hanhikivi 1 -hankkeen parissa työskentelevät yritykset toimivat ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja osallistuvat työhön kohti hiilineutraalia Suomea. Ympäristöasiat kuuluvat myös Securitaksen keskeisiin arvoihin.

– Ajoneuvojemme päästörajat ovat tiukentuneet vuosittain, Pilvi kertoo käytännön esimerkkinä.

Securitaksen Hanhikivi 1 -työmaan kohdepäällikkö Petri Korpela on pannut merkille Hanhikiven niemen erinomaisen yhteishengen. Hän on tuntenut olonsa tervetulleeksi alusta alkaen.

Securitas on merkittävä työllistäjä Pyhäjoella

Securitas on Pyhäjoen kunnan suurin yksityinen työnantaja. Pelkästään Hanhikivi 1 -työmaa työllistää tällä hetkellä useita kymmeniä Securitaksen työntekijöitä. Oulu–Kokkola-akselilla Securitaksen palveluksessa on lähes 300 henkilöä.

Hanhikivi 1 -työmaalle rekrytoidessa vaatimukset ja edellytykset työntekijöille ovat tavanomaista tarkemmat. Hakijoiden taustat selvitetään huolella. Rekrytointia Securitaksessa johtaa työhön koulutettu ammattilainen. Työmaalla työntekijät saavat jatkuvasti koulutusta tehtäviinsä.

Pilven mukaan turvallisuusalan osaajia on ollut hyvin saatavissa Hanhikiven niemelle.

– Monet puhuvat ”kerran elämässä” -mahdollisuudesta, ja onhan kyseessä ainutlaatuinen työpaikka, Pilvi sanoo.

Hanke & työmaa

Hanke & työmaa

Fennovoiman yrityskylän tontit vuokrattavissa  

Hanhikiven niemellä sijaitsevan Fennovoiman yrityskylän tontit ovat nyt Pyhäjoen tonttipörssissä. Alue on suunniteltu yrityksille, jotka ovat mukana Hanhikivi 1 -hankkeessa tai palvelevat sen urakoitsijoita.

Hanke & työmaa

Näin rakennetaan Hanhikivi 1 -ydinvoimala

Ydinvoimalaitoksen rakentaminen ylittää työn määrällä ja vaativuudella suurimmatkin tehdashankkeet. Hanhikivi 1 -laitosalueelle nousee noin 140 rakennusta.