Hanke & työmaa

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström osallistui Oulu Nuclear Forumiin. Nyt toista kertaa järjestetty tapahtuma kokosi yhteen lähes 300 henkilöä useista eri maista ja yrityksistä. Kuva: Lassi Savola / Kuulu Oy

Suunnitelmat rakentavat pohjan laadukkaalle työlle

Ennakkosuunnittelu luo Hanhikivi 1 -hankkeen vankan perustan. Fennovoima ja laitostoimittaja RAOS Project kannustavat pk-yrityksiä laadukkaaseen kirjoitustyöhön.

Yrittäjä, millainen on mielikuvasi ydinvoimalaurakasta? Sisältääkö se vaikeaselkoisia lomakkeita, aikaa vievää selvitystyötä tai lukuisia huomioitavia lakipykäliä ja ohjeistuksia?

Hanhikivi 1 -hanke tarjoaa yrityksille ainutlaatuisia työ- ja urakointimahdollisuuksia, mutta osa yrityksistä tuntuu arkailevan ydinvoimalahankkeeseen liittyvää ennakkosuunnittelua ja työvaiheiden huolellista dokumentointia sekä yrityksille asetettuja laatuvaatimuksia.

Nämä ydinvoimalahankkeen erityispiirteet olivat esillä pohjoismaiden suurimmassa ydinenergia-alan tapahtumassa Oulu Nuclear Forumissa, joka pidettiin 22.–23. toukokuuta Oulun kaupunginteatterilla.

Fennovoiman projektijohtaja Minna Forsström ja laitostoimittaja RAOS Projectin laatupäällikkö Mia Nygårdkorostivat omissa puheenvuoroissaan huolellisen suunnittelun ja laadun merkitystä. Samalla he muuttivat yleisön mielikuvat vaatimusten monimutkaisuudesta.

– Paperitöiden tulee olla kunnossa ennen töiden aloittamista, Forsström tiivisti.

Nygård muistutti, että RAOS Project ja sen pääurakoitsija Titan-2 eivät esitä pelkkiä vaatimuksia vaan myös tukevat projektissa mukana olevia yrityksiä, esimerkiksi urakan dokumentoinnin aloittamisessa.

Kirjoita, mitä aiot tehdä - ja tee se mitä olet kirjoittanut

– Kirjoita, mitä aiot tehdä ja tee se mitä olet kirjoittanut. Projektissa tarvittavat tiedot ovat yleensä jo olemassa. Ne pitää vain saada paperille, hän ohjeisti kuulijoita.

Sekä Forsström että Nygård saivat yritysten edustajista koostuvalta, lähes 300 hengen yleisöltä raikuvat aplodit käytännönläheistä lähestymistavastaan.

Vaikka molempien puheenvuorot sisälsivät myös yksityiskohtaisia kuvauksia esimerkiksi turvallisuuskulttuurista sekä laatujärjestelmistä ja -vaatimuksista, oli Forsströmin ja Nygårdin ydinviesti selkeä: Oikea järjestys ratkaisee, sillä toimijoiden suunnitelmien tulee olla kunnossa ennen töiden aloittamista.

Koska Hanhikivi 1 -hanke sisältää pääosin tavanomaista, vaativaa teollista rakentamista, sopivat eri urakkakokonaisuudet hyvin myös kotimaiselle teollisuudelle ja paikallisille yrityksille. Kaikki työvaiheiden on oltava kuitenkin jäljitettävissä ja tarkistettavissa vielä vuosien päästä, jotta tuotteen tai rakenteen turvallisuus ja laatutaso voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Forsström antoi Oulu Nuclear Forumin yleisölle vinkin, joka sopii kaikille toimialoille ja yrityksille:

– Pitäkää silmänne auki ja seuratkaa Hanhikivi 1 -hankeen pääurakoitsija Titan-2:n verkkosivustoa, jossa julkaistaan laitostoimittajan toimituslaajuuteen kuuluvia urakkakilpailutuksia. Siellä se teidän suuri kala on, hän totesi ja sai yleisön nauramaan.

Lue lisää tulevista kilpailutuksista Titan-2:n verkkosivuilta, jonne pääset tästä.

Hanke & työmaa

Hanke & työmaa

Hyvä työ kauas kuuluu

Oulussa ja Helsingissä toimiva digimarkkinointitoimisto Kuulu on kasvanut muutamassa vuodessa yhden hengen sometoimistosta yritykseksi, jolla on asiakkaita eri puolilla Suomea. Sen käsialaa ovat myös Fennovoiman monipuoliset videosisällöt.

Hanke & työmaa

Kestävää arkkitehtuuria Hanhikiven niemellä

Hanhikivi 1 -hanke on ottanut uuden askeleen eteenpäin. Fennovoima rakennuttaa Hanhikiven niemelle hallintorakennuksen ja laitostoimiston, jotka ovat Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co:n käsialaa. Kokonaisurakasta vastaa Lehto Group.

Hanke & työmaa

Kuin isoilla kyläjuhlilla

Hanhikivi 1 -hankkeen neljäs yleisöpäivä rikkoi jälleen yleisöennätyksen. Syyskuisena lauantaipäivänä 3 400 kävijää tutustui työmaahan.

Hanke & työmaa

Yhdessä teemme hyvää työtä

Suomi tarvitsee lisää päästötöntä sähköä. Siksi Hanhikivi 1 on tärkeä sekä omistajilleen että koko Suomelle, totesivat työmaalla vierailleet Fennovoiman pääomistajan, Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaat. Fennonen kysyi kolmelta osakkaalta Hanhikivi 1...