Hanke & työmaa

Hanhikivi 1 -yleisöpäivän koordinaattori Anu Mustonen on työskennellyt ohjelmatoimisto Team SimiSamille parin vuoden ajan. Erilaisia ohjelmatapahtumia hän on järjestänyt yli 20 vuotta. Kuvaaja: Mikko-Pekka Karli

Yleisöpäivä lisää yhteisöllisyyttä

Hanhikivi 1 -työmaan yleisöpäivä on oiva tilaisuus tutustua ydinvoimahankkeeseen sekä sen parissa työskenteleviin ihmisiin. Tapahtuman tuottaja Anu Mustonen odottaa tämän vuoden tapahtumasta yleisöennätystä.

Pyhäjoella vietetään lauantaina 8. syyskuuta Hanhikivi 1- työmaan koko perheen yleisöpäivää. Viime vuoden tapahtumaan osallistui ennätykselliset 2 500 kävijää. Tänä vuonna yleisömäärän odotetaan kasvavan entisestään.

– Yleisöennätyksen rikkominen olisi mahtavaa. Tärkeintä kuitenkin on, että vierailijat viihtyvät ja tapahtumasta jää hyvä mieli jokaiselle, sanoo tapahtuman tuottaja ja koordinaattori Anu Mustonen ohjelmatoimisto Team Simisami Oy:stä.

Oululainen ohjelmatoimisto Team SimiSami järjestää yleisöpäivän yhteistyössä Fennovoiman kanssa.

– Nautin saadessani toteuttaa jotain näin suurta yhdessä Fennovoiman kanssa pyhäjokisille ja lähikuntien asukkaille. Tapahtuma lisää yhteisöllisyyttä paikallisten asukkaiden ja hankkeen työntekijöiden välillä. Se jos mikä on arvokasta, Mustonen uskoo.

Tarkat järjestelyt takaavat turvallisuuden

Neljännen yleisöpäivän ennakkojärjestelyt alkoivat täydellä tohinalla jo huhtikuussa. Tapahtuma-alueen pystyttäminen aloitetaan tänä vuonna jo torstaina, jotta kaikki olisi valmista tapahtumapäivänä lauantaina.

Erityispiirteitä yleisötapahtuman suunnitteluun tuovat työmaa-alueen tarkat turvallisuusjärjestelyt sekä opastettujen työmaakierrosten järjestäminen tuhansille vierailijoille.

Tapahtumaa on kehitetty yleisön toiveiden pohjalta. Tapahtuma-alue on tänä vuonna entistä helppokulkuisempi ja tiiviimpi: esimerkiksi ruoka- ja kahvitarjoilualue sekä työmaakierrosten lähtöpiste sijaitsevat lähempänä toisiaan. Viihtyvyyttä lisätään myös tuomalla alueelle lisää istumapaikkoja. Lisäksi äänentoisto kattaa nyt koko alueen.

–  Hymyilevät asiakkaat kruunaavat pitkän projektin, Mustonen sanoo.

Video näyttää viime vuoden yleisöpäivän tunnelmia Hanhikivi 1 -työmaalta.

Intohimosta syntyi ammatti

Mustonen kuvailee työtään luovan hullun ammatiksi, jossa kahta samanlaista työpäivää ei ole. Hyvä huumorintaju ja periksi antamaton asenne auttavat hektisessä työssä. Liikkuvia osia ja tekijöitä on valtavasti, varsinkin yritys- ja yleisötapahtumissa.

– Tätä työtä tehdään rakkaudesta. Haluamme saada ihmiset nauttimaan vapaa-ajastaan järjestämissämme tapahtumissa.

Tapahtumatuottajan pestin lisäksi Mustonen on toiminut promoottorina parikymmentä vuotta sekä pyörittänyt omaa ohjelmatoimistoa ennen SimiSamin kelkkaan hyppäämistä.

– Välillä työpäivät kestävät aamun pikkutunneille. Tapahtumien aikana päivystetään puhelimen ääressä herkeämättä ja juostaan paikasta toiseen. Sitä se on, kun intohimosta syntyy ammatti.

Tärkeintä on, että vierailijat viihtyvät ja tapahtumasta jää hyvä mieli jokaiselle.

Osana ohjelmaa pelastuskoirien harjoitusnäytös

Mustonen toimii myös pelastuskoirakouluttajana ja pitää omaa koirakoulua. Hän kuvailee koirien kanssa tehtävää työtä hyväksi vastavoimaksi ihmisläheiselle ammatilleen. Hän on myös Suomen Pelastuskoiraliiton koulutusvastaava.

– Hanhikivi 1 -yleisöpäivän uutena ohjelmana on tänä vuonna pelastuskoirien harjoitusnäytös. Koiriin voi myös tulla tutustumaan.

Luvassa on lisäksi Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ja Pyhäjoen VPK:n suosittu paloautoesittely. Team SimiSami järjestää lapsille suunnatun pikkupalomiesten rastiradan. SPR:n Pyhäjoen-osasto pitää puolestaan ensiapunäytöksen sekä tarjoaa mahdollisuuden ensiavun harjoitteluun.

– Omalta osaltani toivotan kaikki lämpimästi tervetulleeksi yleisöpäivään. Toivon, että ihmiset tulisivat rohkeasti ja avoimin mielin tutustumaan hankkeeseen ja sen vaikutuksiin Pyhäjoella ja lähikunnissa. Tämä tilaisuus on vain kerran vuodessa, Mustonen muistuttaa.

Fennovoiman henkilökuntaa osallistuu tapahtumaan niin Helsingistä kuin Pyhäjoeltakin. Yleisöpäivässä ovat mukana muun muassa laitostoimittaja RAOS Project ja sen pääurakoitsija Titan-2 sekä Cramo ja E. Helaakoski.

 

Tänä vuonna yleisöpäivän oheisohjelmaan kuuluu Team SimiSamin järjestämä pikkupalomiesten rastirata. Kuva on viime vuoden yleisöpäivästä, jossa Pyhäjoen VPK:n sammutusmiehet opettivat alkusammutustaitoja

 

Hanke & työmaa

Hanke & työmaa

Fennovoiman yrityskylän tontit vuokrattavissa  

Hanhikiven niemellä sijaitsevan Fennovoiman yrityskylän tontit ovat nyt Pyhäjoen tonttipörssissä. Alue on suunniteltu yrityksille, jotka ovat mukana Hanhikivi 1 -hankkeessa tai palvelevat sen urakoitsijoita.