Fennovoimassa työskentelee 14 hengen kansainvälinen tiimi, jonka tehtävänä on muun muassa varmistaa Hanhikivi 1 -voimalan hyvä käytettävyys ja huollettavuus.

Fennovoima on täynnä kansainvälisiä osaajia. Oiva esimerkki on Helsingin pääkonttorilla työskentelevä käyttö ja kunnossapito -tiimi, joka on yhtiön sisällä tunnettu eläväisyydestään ja kansainvälisyydestään.

Tiimissä on neljätoista jäsentä neljästä eri maasta: Suomesta, Tšekeistä, Skotlannista sekä Australiasta.

Työyhteisön uusimman jäsenen, australialaisen Timothy Rownesin mielestä porukka on täynnä hyviä tyyppejä.

— Kaikki ovat ystävällisiä ja nautimme yhdessä työskentelystä, kahvitauoista sekä yhteisistä kehityspäivistä.  Avotoimistossa on myös helppo kysyä apua työkavereilta, hän kertoo.

Käyttö ja kunnossapito -tiimin tehtävänä on muun muassa varmistaa Hanhikiven niemelle rakennettavan voimalaitoksen hyvä käytettävyys, huollettavuus ja turvallisuus koko sen elinkaaren ajan.

Tiimi kasvaa kohisten

Tiimin työ painottuu nyt voimalaitoksen suunnitteluun ja rakentamislupa-aineiston toimittamiseen. Työhön osallistuu käyttö ja kunnossapito -tiimin lisäksi satoja muita osaajia, sillä Hanhikivi 1 -voimalaitoksen rakentamislupadokumentaatio on valtava, 50 000 sivua käsittävä, kokonaisuus, joka kuvaa tarkasti ydinvoimalaitoksen tekniikan, Hanhikiven niemen laitospaikan sekä Fennovoiman ja laitostoimittaja RAOS Projectin organisaatiot.

Käyttöinsinööri Antti Lammelan mukaan laitoksen käyttöönottovaihe on aikanaan suuri puristus kaikille. Laitoksen käyttövaiheessa tiimissä työskentelee yli 200 henkilöä.

Tiimin kasvaessa sisäisen viestinnän ja tiedonkulun on oltava hyvin avointa.

— Kun olemme avoimia toisillemme, niin hyvissä kuin vähän vaikeammissakin asioissa ja jaamme tietoa sitä tarvitseville, on siitä paljon hyötyä myös laitoksen käyttöönotossa, toteaa Lammela.

Hän uskoo, että tiimin hyvän yhteishengen ja avoimuuden taustalla ovat onnistuneet rekrytoinnit, joissa työyhteisöllä on ollut myös hyvä tuuri.

Me kaikki olemme ylpeitä siitä mitä teemme.

— Kukaan ei tuijota pelkästään omaa työpistettään, vaan mietimme, että voisiko myös kaveria auttaa, Lammela kuvailee.

Yhteinen visio ydinvoimalasta

Mahdollisissa ongelmatilanteissa korostuu hyvän esimiehen tärkeys. Tiimin esimies Juhani Jokinen saa kehuja Rownesilta.

— Hän on erittäin hyvä johtaja ja tietää, mitä tekee. Ongelmatilanteissa Juhani tuo ongelman esille ja lähdemme purkamaan sitä yhdessä.

Tiimiläisten aikaisemmat työkokemukset ja -taustat auttavat uuden ideoimisessa ja edesauttavat yhdessä työskentelyä. Fennovoima tarjoaa mahdollisuuden oppia, luoda ja kehittää uutta, mikä on Rownesin mukaan hyvin motivoivaa koko työporukalle.

— Me kaikki olemme ylpeitä siitä mitä teemme, ja meillä jokaisella on samanlainen visio siitä, millaisen haluamme ydinvoimalan olevan, Rownes kertoo.

Fennovoima työpaikkana

  • Fennovoima työllistää hieman yli 370 henkilöä Helsingissä ja Pyhäjoella.
  • Yhtiössä on kahdeksan eri osastoa, jotka ovat jakautuneet eri yksikköihin sekä niiden alayksikköihin.
  • Käyttö ja kunnossapito -tiimi on yksi kuudesta laitostekniikkayksikön alayksiköstä.
  • Laitostekniikkayksikössä työskentelee yhteensä noin 100 henkilöä.